מזנון?
מגשי נירוסטה או קרשים?
אולי פיתות ולאפות?
מהן הדרכים השונות להגיש מנות בשריות בקייטרינג בשרי?
אירועי קייטרינג גדולים, למשל קייטרינג לחתונה בשטח שמיועדים לקהל גדול ומגוון, מחייבים לעיתים צורה מאוד מסוימת של הגשת מנות בשריות, בהשוואה לאירועי קייטרינג קטנים, גם אם בשני המקרים מדובר באירועים "בשריים".
כל מי שהיה בחתונה גדולה ולעומת זאת באירוע חברה מצומצם, ברית או אירוע יום הולדת אינטימי, הבחין כי לקייטרינג ושירותי הסעדה ישנן דרכים שונות להציג את המנות הבשריות ולהגיש את המנות.
באופן עקרוני אפשר לחלק אירועי קייטרינג במספר צורות:
- אירועים גדולים
- אירועי בוטיק ואירועים קטנים
- אירועים מסוגננים וארוכים
- אירועים קצרים
את המנות מחלקים לרוב לפי:
- מנות בשריות חמות
- מנות בשריות קרות
- סלטים
- קינוחים, משקאות וכל השאר
נוסף על אלה, חייבים גם להגדיר את אופי האירוע,
בהתאם למיקום שלו:
- אולם אירועים
- גן אירועים
- 'חיק הטבע' וכד'
1. אירוע בחיק הטבע: שם המשחק – מערב פרוע.
- גריל גדול, מזנון חופשי, בר סלטים, צלחות.
- באירוע מהסוג הזה, ידבר בעיקר השפע והמגוון, והיכולת של כל אורח לקחת לעצמו נתחים שונים וליהנות ממגוון מנות.
- ההגשה תהיה מאוד לא פורמאלית, ונראה הרבה פלטות עץ מאסיבי שישמשו להצגת הנתחים והמנות, קערות גדולות – ייתכן שגם מעץ, פלאנצ'ות ופוייקות קטנות.
- האורחים יקבלו אז לעיתים את המנות בפיתות או לאפות, לפעמים בקערית לחם כהה או בחרוטי נייר פרגמנט או נייר חום.
2. אירוע שני: אולם דה לוקס, נבחרת מצומצמת: שם המשחק – משחקי השף.
- הגשה לשולחן, מנות אישיות, מפות לבנות.
- באירוע מסוג זה מדברת יותר מהכול צורת ההגשה של המנה עצמה ומראה המנה על הצלחת.
- המנות אישיות, מוגשות בצורה מוקפדת מאוד והבחירה במנות מצומצמת. הסועד יכול לבחור מתוך שלוש או ארבע מנות בשריות שונות, לכל היותר, בצורת הגשה אחידה.
בין לבין השניים ישנם אירועי מזנון רגילים, שבהם מגישים את המנות בקייטרינג הבשרי מתוך שפינגים או כלי הגשה יותר או פחות תעשייתיים.
מנות קרות יוגשו בתחילת המזנון והחמות בהמשכו, כולל מנות בפריסה, שיוגשו על ידי אחד מעובדי הקייטרינג.
לסיכום: אם אתם מחפשים קייטרינג בשרי ומתלבטים בצורת הגשת המנות, הגדירו את אופי האירוע שלכם ואת הקהל שמגיע ומשם בדקו את אופציות ההגשה שחברת הקייטרינג ושירותי ההסעדה מציעה לכם.