סדנאות אפייה – כל מה שרצית לדעת

סדנאות אפייה – כל מה שרצית לדעת

כיום רבות מחברות הקייטרינג לאירועים עורכות סדנאות לימוד לאנשים הרוצים לבוא וללמוד את תחום האפייה, יש להם אפשרות לקבל לקורסים שלהם אנשים בלי נסיון כללאולי זה בהשפעת מגוון תכניות האפייה והבישול ואולי זה בשל השפעות של טרנדים אופנתיים שהגיעו מחו"ל, אבל על עובדה אחת אין וויכוח – סדנאות אפייה הפכו למבוקשותבמיוחד ולכן רבים מהשפים היום אשר מנהלים חברות קייטרינג לאירועים בוחרים להשקיע וללמד את הדור הבא של הטבחים בארץ. בין המשתתפים ניתן למצוא גברים וגם נשים, צעירים וגם מבוגרים.

קייטרינג אסאדו

סודות הלחם והעוגות

לאחר שתבחרו את חברת הקייטרינג שאצלה אתם רוצים להתחיל ללמוד קורס אפייה, תגדלו שיש כאלה שמגיעיםלסדנאות האפייה כאשר מאחוריהם רקע קולינרי מרשים וידע נרחב בבישול. אחרים מגיעים לסדנאות כשהם חסרי ידע קודם אך מלאי רצון ותשוקה ללמוד את סודות הלחמים, המאפים והעוגות.

גם בשלנים מקצועיים יודעים שאין מה להשוות בין בישול צלי בשר או הכנת קציצות ומאכלי קדירה לבין אפיה. סדנאות לאפייה מיועדות בעצם לכל מי שרוצה לקבל טיפים לאפיה מושלמת, לכל מי שרוצה את הידע הנדרש לצורך הכנה מוצלחת של בצקים טריים, של מאפי שמרים, של עוגיות מופלאות ושל עוגת מורכבות.

אופים טובים

לפני שבוחרים מתוך המגוון הנרחב של סדנאות אפייה המתקיימות בימים אלה, חשוב לוודא שהאופים ושהמדריכים שמעבירים את הסדנא המדוברת הם אנשי מקצוע מעולים. ראשית לכל, חשוב שמי שמעבירים את הסדנא יהיו אופים טובים, אנשי מקצוע שלמדו את הנושא בבתי ספר מובילים וכאלה שהתמחו בהכנת מאפים מגוונים תחת עינם הפקוחה של שפים רצוי גם שהם יהיו בעלי חברת קייטרינג אחת לפחות על מנת שתוכלו לדעת שהם באמת חיים את התחום הזה ומודעים לכל החידושים והדברים הכי חמים שויצאים בתחום זה. אך לא רק אופים טובים נדרשים כדי להעביר סדנא מוצלחת. חשוב לא פחות שיהיה מדובר באנשים בעלי נפש של מורים, נפש של מדריכים הקשובים לחניכים ויודעים לענות על שאלות, להסביר ולהדריך באופן מעורר השראה.

סדנאות העשרה וחוויה

סדנאות האפייה יכולות להיות ארוכות למדי, אולם לרוב הן מתקיימות במספר לא מאוד גדול של מפגשים. אין המדובר בקורסים למטרת קבלת תעודה מקצועית, כי אם בחוויה שמעשירה את הידע ושמקנה יכולות ביצוע הלכה למעשה. סדנאות לאפייה יכולות לארוך כחמישה-שישה מפגשים וכן גם להתארך למספר כפול – עשר או שתים עשרה פגישות מרתקות, מהבילות וטעימות. בין המשתתפים ניתן למצוא בשלנים חובבים, ברמות שונות. אפשר בהחלט להעניק את ההשתתפות גם כמתנה לבן הזוג או לבת הזוג, לאבא או לסבתא – ליופי של חוויה.

בתוך היצע הסדנאות ניתן למצוא גם מיני סדנא של פגישה או שתיים, למי שרוצה להתנסות ושחסר לו הזמן לסדנא ארוכה יותר. סדנאות חד פעמיות יכולות להתאים כימי כיף לארגונים, כבילוי למסיבת יום הולדת או למסיבת רווקות וכן להעשרת אירועים. ניתן להשתתף בסדנאות מקצועיות לאפייה גם בכדי לבחון את האפשרות להשתלב בתחום במסגרת מורחבת, בבית ספר לאפיה.