איך מטפלים באנטריקוט והופכים אותו למשובח ביותר?

איך מטפלים באנטריקוט והופכים אותו למשובח ביותר?

אחת הדרכים להנות ממנת בשר איכותית, דשנה וטעימה היא לטפל בצורה נכונה בבשר. כשמדובר באנטריקוט, אולי הנתח האהוב ביותר על ישראלים קרניבורים, חשוב להכיר את המאפיינים של הבשר וללמוד כיצד לטפל בו בצורה הנכונה. בצורה זו הכנת בשר בבית תהיה מדויקת כמעט כמו במסעדה או באירוע הקייטרינג.

קייטרינג אסאדו meat and sweet הוא הכתובת הישירה שלכם בכל מה שקשור לאסאדו. החברה מציעה קייטרינג לאירועים פרטיים ועסקיים המבוסס על תפריט בשרי מוקפד. במסגרת האירועים שבהם מגישה החברה את מטעמיה, היא מקפידה להציג מתכון אסאדו שמתבסס על טיפול נכון בבשר ועל השילוב שלו עם מרכיבים כמו סלטים טריים וירקות מבושלים, לחמים איכותיים וקינוחים מוקפדים.

לצד שירותי קייטרינג לאירועים עסקיים ופרטיים, מציעה החברה גם סדנאות בשר מיוחדות שבמהלכן מלמד שף החברה, השף מרסלו את סודות האסאדו. חלק נכבד מהסדנה מוקדש להכרות עם נתחי הבשר ולצלייה נכונה שלהם, כמו גם להכנה נכונה לקראת הצלייה.

אם אתם לא מתכוננים להכין אסאדו לאירועים אלא מתמקדים בהכנת הבשר בבית, מציע שף החברה כמה טיפים עבורכם להכנת מנת אנטריקוט משובחת.

 1230852

טיפים לטיפול נכון באנטריקוט

הפרידו את המעטפת מהעין:

נתח האנטריקוט מורכב משני חלקים – העין שהיא מרכז הנתח והמעטפת, שעוטפת את הנתח המופרד ממנה לרוב באמצעות גידים ושומן. כדי להנות מנתחי אנטריקוט משובחים ומביס נקי וטוב ממליץ השף מרסלו להפריד את שני החלקים.

למרות שיש רבים שמפרידים את החלקים באמצעות הידיים והאצבעות, ממליץ השף לדייק ולהשתמש בסכין חדה. באמצעות קצה הסכין מפרידים את שני החלקים.

נקו את החלקים מגידים:

הגידים הם חלק לא נעים שלא כדאי להכניס לפה. השף מרסלו מציע לנקות את הגידים תוך הקפדה יתרה. באמצעות החדרת הסכין מתחת לגיד והוצאתו, אפשר לנקות את שני חלקי האנטריקוט ולהנות מבשר נקי ללא גידים.

אחת הדילמות של מומחי האסאדו היא האם להשאיר שומן שמחובר לגיד, כי השומן טוב לצליית האנטריקוט. במקרה זה ממליץ השף לנקות את הגידים עם השומן ולהשאיר רק שכבות שומן הנקיות מגידים.

חתכו את הבשר לחתיכות קטנות:

השף מציע שלאחר ניקוי הבשר, נחתוך אותו לנתחים קטנים יחסית. בצורה זו כל נתח מקבל את תשומת הלב של הטבח ונצלה בצורה מוקפדת לדרגת העשייה הרצויה.

שיטה זו אינה מאפיינת שפים רבים המתמחים בבשר, אך בתור שף המתמחה בקייטרינג אסאדו לאירועים ממליץ מרסלו להקדיש לכל נתח את תשומת הלב ובכך להשיג למעשה את התוצאות הרצויות.

אסאדו אמיתי מתחיל ונגמר בטיפול נכון בבשר. כשמדובר באנטריקוט, הנתח היוקרתי והאהוב כל כך, חשוב להכיר אותו מקרוב ולדעת איך לטפל בו. לצד כל הטכניקות והשיטות, חשוב להתייחס אל הנתח הזה באהבה ותשוקה. התוצאה תהיה בדיוק כמו מנות האנטריקוט הטעימות המוגשות באירועי הקייטרינג של החברה.