החיים הטובים עם אוכל טוב ויין טוב יותר
אחד התענוגות הגדולים של החיים הוא אוכל. נדמה שתמיד אהבנו לאכול אך לאחרונה עלתה המודעות לאוכל טוב בעקבות שלל תכניות הריאליטי המאדירות שפים מנוסים ומתחילים, ונדמה שתפוסת המסעדות בארץ הולכת וגדלה. אם פעם היינו הולכים למסעדות טובות ונחשבות רק בעת אירועים מיוחדים, נדמה שכעת המודעות לאוכל גורמה נמצאת בשיא כל הזמנים, מה שמביא אותנו להוציא את כספי המותרות שלנו על אווירה טובה, אוכל משובח וחוויה יוצאת דופן. כאשר אנחנו רוצים להשלים את החוויה הקולינארית שלנו אנחנו לרוב נעזרים במלצרי היין השונים במסעדות, המשדכים לנו יין טוב בהתאם למנה שהזמנו. הדבר חשוב ונכון גם כשמדובר בקייטרינג לאירועים, שצריך להעסיק מלצרים שיודעים להמליץ על סוג היין המתאים למנה שבחר הסועד. בארוחות הפרטיות שלנו אין לנו מלצר יין, אבל כן נלמד לשדך את סוג היין לסוג המנה שאנחנו אוכלים.
שפע בלתי נגמר
ישראל היא מדינת שפע. אנחנו נהנים משפע עצום בזירה הקולינארית ונהנים מעשרות סוגי גבינות, בשרים, ירקות ותוצרות חקלאיות שונות המתבססות על חומרי גלם איכותיים וטריים. השפע הקולינארי חולש בהרמוניה מושלמת גם על היינות הטובים. אם פעם היינו מסתפקים בסוג אחד של יין לבן ובסוג אחד של יין אדום, נדמה שכיום אנחנו נגלים אל שפע עצום בין סוגי יינות שונים המקשטים את המדפים במרתפי היין השונים. השפע הרב של היינות הביא אותנו להתאים כמעט לכל מנה סוג יין שונה, כאשר המטרה היא ליצור מנה מושלמת – היין משלים את המנה והמנה משלימה את היין.
מתאימים את היין ויוצרים ארוחת חלומות אמיתית
לא בכדי יש מלצרי יין במסעדות, ותפקידם הוא להתאים את היין לסוג המנה שהזמנו. מדובר בתורה שלמה המסתמכת על הטעמים השונים. בעת שאנחנו אוכלים מנות ראשונות קלות ועדינות כדוגמת סושי, קרפצ'יו, סלטים שונים ופלטות גבינות, הרי שלמנות אלו מתאימים היינות הלבנים. ככל שהמנה קלילה כך נדגיש את הטעמים הקלילים שלה בעזרת יין קליל יחסית. סוגי היינות הלבנים הינם רבים וכיום ניתן למצוא יינות מסוג ריזילינג, שרדונה, מוסקט וגוורץ. מניפת היינות הלבנים הינה מאד עשירה וכאן כבר נכנס סגמנט הטעם האישי שלכם. טעמכם האישי חשוב מאד והינו בעל המשקל הרב ביותר בעת בחירת היין לארוחה שלכם.
כאשר מדובר ביינות האדומים, מדובר ביינות כבדים יותר שלעתים יוצרים תחושת כבדות ועייפות ומשפיעים על הלוגמים מהם בצורה רדיקאלית יותר. מאחר והיין מוכתר ככבד יותר הוא מתאים גם לאוכל כבד יותר – כלומר, למנות עיקריות. היינות האדומים המוכרים לנו לרוב הם מרלו, סוביניון, שיראז וקברנה. גם כאן, בדומה ליינות הלבנים, תוכלו תמיד לבחור את היין המועדף עליכם מבין היינות האדומים ולשדכו למנה העיקרית שלכם. יין מומלץ הוא יין שטעים לכם – בעת שיהיה לכם טעים הרי שהחוויה תוכתר כמוצלחת. את היין האדום ניתן ומומלץ לשדך למנות כדוגמת בשרים, עופות, תבשילי אוסובוקו, המבורגר, רוסטביף או כל מנה בשרית אחרת. כמו כן, תמצאו כי יין אדום מוגש לעתים קרובות במסעדות איטלקיות, היות והוא הולך מצוין עם מנות כמו פיצה או פסטה.