באיזה אופן כדאי להגיש אוכל בחתונה?
הזמנת חברת קייטרינג לחתונה נחשבת לאחד הדברים החשובים ביותר בארגון האירוע. מדוע? כי האוכל הוא הדבר שזוכרים אותו חודשים רבים לאחר שהאירוע הסתיים. לאופן בו מגישים את האוכל ישנה חשיבות רבה, לכן כדאי לקחת זאת בחשבון בין אם משתמשים בשירות הקייטרינג של האולם או בין אם עושים אירוע בטבע ומזמינים חברת הסעדה. להלן מדריך קצר שיעזור לכם להחליט כיצד יוגש המזון באירוע.
יצירת אווירה
בקבלת הפנים
אין זה משנה היכן אתם מקיימים את החתונה, רצוי להגיש את האוכל בקבלת הפנים מחוץ למתחם בו כולם יושבים. למשל אם אתם עושים אירוע ביער – אל תגישו אותו באזור הישיבה, אלא באזור הכניסה לאירוע או במקום אחר. כדאי להתייעץ עם חברת קייטרינג ביחס למקום בו מתקיים האירוע. הגשה באופן זה תוסיף גוון נוסף לאווירה ותאפשר לאנשים יותר מרחב פעולה בבחירת האוכל. כך נוהגים בגני אירועים רבים: האוכל בשלב קבלת הפנים מוגש בשטח חיצוני ואילו המנות העיקריות בשטח פנימי. זוהי שיטה מומלצת.
מזנונים או הגשה לשולחן
במחשבה ראשונה אתם בוודאי אומרים לעצמכם, בטח שהגשה לשולחן, למה שאטריח את האורחים שלי לעמוד בתור לאוכל? כדאי להסתכל על המצב לא בשחור ולבן. ישנם גם חסרונות בהגשה ע"י מלצרים. למשל: אורחים שמקבלים את האוכל מאוחר מידי כי המלצר לא הספיק להגיע אליהם. הגשה במזנונים תאפשר לאורחים לקחת את המנה שלהם מבלי לחכות יותר מידי. שימו לב שמחיר ההגשה במזנונים הוא זול יותר מאשר בהגשה לשולחן. יחד עם זאת, כאשר מדובר באירוע גדול מעל 400 איש, עלולים להיווצר תורים גדולים ולכן או שכדאי לוותר על הגשה במזנונים, או שכדאי לדאוג שתהיה כמות גדולה של מזנונים.
הגשה לרחבה ומנות מסתובבות
אורחים אוהבים לראות את האוכל מגיע אליהם. לכן מומלץ שבשלב קבלת הפנים שיהיו מלצרים אשר מסתובבים בין האורחים עם מגשי אירוח הכוללים מתאבנים ומנות קטנות ונוחות לאכילה. גם בשלב הקינוחים כדאי להגיש קינוחים לאזור הרחבה. יש זוגות שאפילו בוחרים להזמין צמר גפן מתוק לילדים או נקניקיות בלחמנייה למען האורחים שנשארו עד לשעות הקטנות של הלילה. חשוב לדאוג שיש מפיות זמינות לאורחים בקרבת מקום כך שהם לא יאלצו לחפש אותם בכל רחבי האולם. הדברים הקטנים הללו, הם אלו שהופכים את חוות הגשת המזון לטובה ומתחשבת יותר ולכן המוזמנים שלכם יזכרו זאת זמן רב לאחר שהחתונה תיגמר.