מאכלים מתוקים לאחר ארוחה בשרית
בין אם אתם מארחים אצלכם במטבח או מתארחים אצל חברים או משפחה – נראה שכולנו מכירים את התחושה הזו: אחרי ארוחה בשרית מושקעת, מתחשק לנו לאזן את הטעמים ולהתפנק עם עוד משהו קטן שסוגר לנו חוויה קולינרית שלמה ומלאה. עולם הקינוחים מציע מגוון מסחרר של אפשרויות, ההיצע עלול להיות מבלבל וצריך לבחור אותו בתבונה. קינוח מתאים הוא כזה שמוציא את הסועדים עם הרגשה מספקת, בצרוף טעם מתוק של הנאה במאת האחוזים.
הדבר החשוב ביותר הוא לראות בקינוח המשך ישיר של הארוחה וחלק בלתי נפרד ממנה. ממש כשם שמתאימים את סוג היין למנות השונות – יש להקדיש מחשבה גם לקינוחים. לדוגמה, אם במרכז הארוחה פגשו הסועדים סטייק עבה ועסיסי – כדאי לשקול הגשת קינוח אוורירי וקליל מעט יותר, כדי "לשבור" את התחושה הכבדה שיוצרת המנה העיקרית ולתת את הסיום האחר, כזה שישאיר טעם מתוק בפה אבל לא יכביד יותר מדי. במקרים שכאלה מומלץ לבחור בסלט פירות, או סורבה פירותי קליל וצונן המשלב טעמים של מתוק וחמיצות עדינה. גם פבלובה המבוססת על מרנג אפוי בשילוב פירות יער יכולה להתאים כאן. לצד הקינוח או לאחריו מומלץ להגיש קפה או תה, שיעניקו לגוף את החיוניות ומידת הערנות שהוא זקוק לה לאחר ארוחה דשנה.
אם המנה העיקרית בארוחה התבססה על בשר עוף (למשל פרגית או חזה), ניתן בהחלט לפנק את הסועדים בקינוח מעט יותר "כבד", שכן המנה העיקרית קלה מעט יותר מזו המבוססת על בשר אדום. ברשימת האפשרויות כאן ניתן למצוא בין היתר מוס עשיר, פונדנט שוקולד חם, או קינוחים משמרים טריים, דוגמת עוגת שמרים עשירה בשוקולד. אם אתם מארחים, קחו בחשבון שהקינוחים הללו נחשבים מושקעים יותר, והסועדים מאוד יעריכו את מידת המאמץ שלכם למענם.
ארוחת דגים פותחת את מגוון הקינוחים האפשריים אפילו עוד יותר, בעיקר עבור מי שמקפידים על כשרות. במקרה שכזה בהחלט ניתן לשלב מכל העולמות, להגיש קינוחים אווריריים וצוננים המבוססים על קצפת, לשלב בהם פירות ודברי מאפה, או – בדומה לארוחה הבשרית – ללכת על קינוחים משמרים טריים, שיאזנו את הקלילות של הדגים שכיכבו במרכז הארוחה. לצד הקינוח או לאחריו אפשר להגיש ליקר פירותי, שיוסיף טעם ועניין ויסגור את החוויה עם חיוך.